Recept

Noedelsoep met citroengras

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Noedelsoep à la Sandra Bekkari!

Ook lekker: je kunt de helft van de groentebouillon vervangen door het weekwater van gedroogde paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood of shiitakes. Dat geeft een heerlijke umamismaak aan je soep. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Maak de wortel, selder en courgette schoon. Snij de wortel in plakjes, de selder in boogjes en de courgette in staafjes. Schil en rasp de gember. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Halveer de stronkjes paksoi. Kneus het citroengras met je mes zodat de geuren vrijkomen.

  2. 2

    Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verhit in een andere grote kookpot 2 eetlepels sesamolie en roerbak er de sjalot, wortel en selder in. Voeg de courgette en oesterzwammen toe, roerbak verder. Voeg het gekneusde citroengras, de knoflook, de chili, de gember, de paksoi en de shiitakes toe en roerbak kort verder.

  4. 4

    Blus met de groentebouillon en laat 10 minuten garen.

  5. 5

    Verdeel eerst de noedels over de borden, lepel er de soep en de groenten over. Werk af met de koriander, de sesamzaadjes en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noedelsoep met citroengras

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!