Recept

Knolseldersoep met geroosterde rode ui, gerookte heilbot en rodebietballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Op een feest heb ik het graag goed geregeld. Een soep kan ik op voorhand klaarmaken, dat bespaart me al een stressmomentje. Het moet dan wel een soepje met een feestelijke afwerking zijn. Met balletjes van rode biet en zwarte sesam geef je deze knolseldersoep een fancy facelift, de zilte heilbot smelt erin weg en de homemade grissini zijn de finishing touch.”

Lekker met homemade broodstengels.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de knolselder schoon en snij hem in blokjes van 1,5 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, sprenkel er olijfolie over, kruid met de tijmblaadjes, de komijn, de cayennepeper, peper en zout. Gaar de knolselder 20 minuten in de oven en roer halverwege om.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Fruit ze in een grote kookpot aan in wat boter. Voeg de geroosterde knolselder toe. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Zet het deksel op de kookpot en laat onder deksel 25 minuten op een zacht vuur garen.

  3. 3

    Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de voorgekookte rode biet. Rol de helft ervan door de sesamzaadjes en laat ze opstijven in de koelkast. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Bak ze krokant in wat olie en laat ze uitlekken. Snij de heilbot in fijne repen.

  4. 4

    Mix de soep fijn, voeg de room toe en kruid eventueel met extra peper, zout of cayennepeper. Verdeel de soep over kommetjes en werk verder af met de rodebietballetjes, de heilbotsnippers, de uiringen en de scheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolseldersoep met geroosterde rode ui, gerookte heilbot en rodebietballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!