Recept

Hartige pannenkoeken met paddenstoelen en truffeltapenade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie: "Ik ben een enorme fan van hartige pannenkoeken. In Bretagne kan ik me er echt ziek aan eten. In de zomer maak ik deze pannenkoeken ook wel eens, maar dan gevuld met spinazie en met een tomatensausje in plaats van champignons."

bereiding
  1. 1

    Klop alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag tot een luchtig beslag. Laat het 10 minuten rusten.

  2. 2

    Maak de vulling. Maak alle paddenstoelen schoon en halveer grote exemplaren. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Verhit olijfolie in een pan en bak de lente-ui en de paddenstoelen krokant. Voeg de zure room toe en kruid met peper en zout. Laat even indikken en breng op smaak met de truffeltapenade. Start met 1 eetlepel en voeg optioneel nog een eetlepel toe.

  3. 3

    Maak de salade. Maak het witloof schoon en snipper het in lange reepjes. Maak de selder schoon en snij hem in boogjes. Spoel de appel en snij hem met de schil in blokjes. Meng het witloof, de selder, de appel en de rozijnen. Klop de wittewijnazijn los met de olijfolie, de honing, de mosterd en de mayonaise. Kruid de dressing met peper en zout en lepel hem onder de groenten.

  4. 4

    Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan en bak 8 pannenkoeken van het beslag. Vul ze met de paddenstoelensaus, werk ze af met de extra gesnipperde lente-ui en lepel er eventueel nog een beetje truffeltapenade bij. Serveer ze met het witloofslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige pannenkoeken met paddenstoelen en truffeltapenade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!