Recept

Ovenpenne met krokante pompoenplakjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor dit gerecht gebruik je het dunste, bovenste gedeelte van de butternut, want dit kun je makkelijk met een mandoline in dunne plakjes snijden. De rest van de pompoen gebruik je voor een ander gerecht.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Maak de champignons schoon en snij ze in blokjes. Schil de pompoen en snij hem met een mandoline in dunne plakjes.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in aan. Voeg de champignons toe en bak ze krokant, breng op smaak met peper, zout, de tijm en wat citroensap. Schenk er de room bij, verkruimel het groentebouillonblokje erbij en laat 10 minuten op een zacht vuur inkoken. Voeg de laatste minuten de spinazie toe en laat ze slinken in de saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en meng hem onder de saus. Stort in een ovenschaal en beleg met de dunne pompoenplakjes. Rasp de fontina en bestrooi er de pompoen mee. Hou wat fontina apart voor de afwerking. Bak nog 15 minuten in de oven. Werk af met de rest van de fontina en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!