Recept

Pizzakrans met paprika, maïs en fontinakaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pizzakrans is superleuk om te serveren op je volgende feestje. Hij is volledig veggie, dus iedereen kan ervan genieten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Ontpit de paprika en snij hem in blokjes van 2 centimeter. Pel de rode ui en snipper ’m fijn. Pel en pers de knoflook. Laat de maïs uitlekken.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode ui en de knoflook zacht. Voeg de paprikablokjes toe en kruid ze met de chilivlokken, het gerookte paprikapoeder, peper en zout. Voeg de maïs en het basilicum toe en neem de pan van het vuur.

  3. 3

    Snij de fontinakaas in plakjes. Snij 12 gelijke driehoeken uit de 2 rollen pizzadeeg. Leg een bakpapier open. Leg de pizzadeegdriehoekjes in een cirkelvorm, laat een lege cirkel in het midden. Leg ze zo op elkaar dat telkens een deel van de onderkanten van de driehoeken overlapt.

  4. 4

    Beleg de onderste brede kanten van de driehoekjes met de paprikamengeling en leg daarop stukjes kaas. Vouw de punten van de driehoeken over de vulling. Wrijf in met de losgeklopte eidooier en zet de pizzakrans 25 minuten in de oven. Werk af met extra basilicum en serveer met de rest van de paprikamengeling.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizzakrans met paprika, maïs en fontinakaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!