Recept

Kipfilet in een filojasje met groene asperges en brie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef kipfilet een feestelijke twist door 'm in filodeeg te rollen en te vullen met groene asperges. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de risoni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de kipfilets in de lengte tot 4 gelijke delen. Los het bouillonblokje op in water en pocheer er de kip kort in. Laat afkoelen.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Snij de courgette in blokjes. Snipper de chilipeper, zonder de zaadjes, fijn. Fruit de sjalot en de chili aan in olijfolie. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak tot die beetgaar zijn. Voeg de uitgelekte risoni en de bladpeterselie toe en roerbak kort verder. Zet aan de kant.

  3. 3

    Leg telkens één velletje filodeeg open, borstel het in met olijfolie en plooi het tot een lange reep (in drie). Snij de brie eveneens in repen. Leg in het midden van het filodeeg een stukje kip met daarop een stukje brie en enkele groene asperges. Rol het filodeeg met de kip, de brie en de asperges op tot 4 pakketjes. De uiteinden mogen openblijven. Klop het ei los. Borstel de lopakketjes in met het losgeklopte ei en wentel ze in wat broodkruim.

  4. 4

    Leg de filopakketjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven. Serveer ze met de pittige risoni.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipfilet in een filojasje met groene asperges en brie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!