Recept

Kip caprese met jonge wortelen en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht kun je ook heel makkelijk met zalmfilets maken in plaats van kip.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kipfilets open, maar nog niet helemaal door en kruid met peper en zout. Snij de mozzarella en de tomaten in plakjes. Beleg de kip met een blaadje salie, rozemarijn, basilicum en oregano. Leg er een plakje mozzarella en tomaat op en vouw toe. Leg de kipfilets in een met olijfolie ingevette ovenschaal en gaar 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak intussen de jonge wortelen schoon, laat er nog een stukje loof aan. Verhit een beetje boter in een stoofpan en stoof er de wortelen in. Kruid met peper, zout en geriste tijm. Blus met een beetje water en laat afgedekt garen tot de wortelen beetgaar zijn.

  3. 3

    Breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Besprenkel de asperges met olijfolie en kruid met peper. Gril ze 2 à 3 minuten per kant in de grillpan. Bestrooi ze na het grillen met geraspte parmezaan.

  4. 4

    Serveer de kip caprese met de gestoofde wortelen en de groene asperges. Lekker met een stukje ciabatta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!