Recept

Kip gevuld met brie en appel, champignons en rozemarijnpatatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Is er iets lekkerder dan een gevuld stukje kip? Met brie en appel, met mozzarella en tomaat, met olijventapenade en halloumi… de mogelijkheden zijn eindeloos.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de krieltjes schoon en doe ze samen met 2 gepelde teentjes knoflook, de takjes rozemarijn, een snuifje sumak, olijfolie en flink wat grof zeezout in een ovenschaal. Gaar 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij de kipfilets open, maar niet helemaal door. Kruid de kip met peper en zout. Verwijder de korst van de brie en snij de kaas in plakjes. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes. Beleg de kip met de brie en de appel, vouw toe en maak eventueel vast met een prikkertje. Verhit boter in een pan en schroei de kip toe aan beide kanten. Zet de kip 15 minuten mee met de aardappelen in de oven.

  3. 3

    Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren in stukken. Pel en snipper de sjalot en het overgebleven teentje knoflook. Verhit boter in een pak en fruit de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de champignons toe en roerbak ze krokant. Blus ze met een beetje sojasaus tot ze lichtjes karamelliseren. Schep er tenslotte de gesnipperde lente-ui onder.

  4. 4

    Serveer de kip met de geroerbakte champignons en de rozemarijnpatatjes. Werk af met een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!