Recept

Minipizza’s met burrata, pesto, artisjok en rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De lekkerste pizza maak je zelf…

Sofrito is dé Italiaanse basissaus, gemaakt van tomaten, ui en knoflook, die zachtjes gesmoord zijn in olijfolie. Je vindt ze kant-en-klaar in de supermarkt.

Voor passata worden rijpe verse tomaten gekookt en gezeefd. Ook passata kan prima op pizza, maar is wat eenvoudiger van smaak.

Je kunt natuurlijk ook een restje zelfgemaakte tomatensaus gebruiken op je pizza.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg met het bakpapier dun uit op een bakplaat en steek er 9 rondjes uit met een uitsteker of een glas van 8 cm diameter.

  2. 2

    Lepel op elk deegrondje wat sofrito. Leg er dan telkens een stukje artisjok bij, lepel er wat pesto op en kruid met peper, zout en de gedroogde oregano. Bak de ­mini-pizza’s zo’n 12 à 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Laat de burrata uitlekken. Haal de minipizza’s uit de oven. Scheur de burrata in stukken en verdeel die over de minipizza’s. Werk ze af met wat de rucola en olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minipizza’s met burrata, pesto, artisjok en rucola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!