• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizzadeeg - basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De allerlekkerste pizza's maak je zelf, en ze worden nog extra lekker als ook het pizzadeeg homemade is. Moeilijk is het in elk geval niet.

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom of in de keukenmachine en doe er het lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg.

  2. 2

    Dek af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen alvorens het te beleggen en af te bakken. Een pizza van normale afmeting bak je 10 à 15 minuten in de oven, op 220°C.

  3. Tip

  4. 3

    Je kunt je pizzadeeg al de avond van tevoren maken. Laat het dan langzaam en goed afgedekt rijzen in de koelkast. Een restje kun je 3 weken bewaren in de diepvriezer. Zorg er wel voor dat het goed verpakt is en laat het in de koelkast ontdooien voor gebruik.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom of in de keukenmachine en doe er het lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg.

  2. 2

    Dek af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen alvorens het te beleggen en af te bakken. Een pizza van normale afmeting bak je 10 à 15 minuten in de oven, op 220°C.

  3. Tip

  4. 3

    Je kunt je pizzadeeg al de avond van tevoren maken. Laat het dan langzaam en goed afgedekt rijzen in de koelkast. Een restje kun je 3 weken bewaren in de diepvriezer. Zorg er wel voor dat het goed verpakt is en laat het in de koelkast ontdooien voor gebruik.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.