Kokosrijst met scampi's en watermeloen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kokosrijst met scampi's en watermeloen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker fris en exotisch gerechtje dat je binnen 25 minuten op tafel tovert. 

bereiding
  1. 1

    Schep de ingrediënten voor de rijst met 200 ml water in een pan, laat afgedekt 20 minuten op een zacht vuur sudderen. 

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook, snij het citroengras een aantal keer in. Meng de suiker, vissaus, en tamarindepasta met 125 ml water en roer goed los. 

  3. 3

    Verhit arachideolie in de wok en roerbak er de knoflook, sjalotten, citroengras en de scampi's in. Blus met de saus en laat 2 à 3 minuten inkoken. Voeg de munt en de koriander toe en schep om. 

  4. 4

    Snij de watermeloen in blokjes. Lepel de rijst op borden en werk af met de geroerbakte scampi's, blokjes meloen en de bieslook. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schep de ingrediënten voor de rijst met 200 ml water in een pan, laat afgedekt 20 minuten op een zacht vuur sudderen. 

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook, snij het citroengras een aantal keer in. Meng de suiker, vissaus, en tamarindepasta met 125 ml water en roer goed los. 

  3. 3

    Verhit arachideolie in de wok en roerbak er de knoflook, sjalotten, citroengras en de scampi's in. Blus met de saus en laat 2 à 3 minuten inkoken. Voeg de munt en de koriander toe en schep om. 

  4. 4

    Snij de watermeloen in blokjes. Lepel de rijst op borden en werk af met de geroerbakte scampi's, blokjes meloen en de bieslook. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.