Recept

Aardappelpizza met rucolapesto en Italiaanse ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nee, pizza hoeft niet altijd met tomatensaus te zijn. Deze aardappelpizza is bijvoorbeeld overheerlijk!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C. Schil de aardappelen en kook ze net niet gaar in lichtgezouten water. Pel de knoflook. Mix de rucola met de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan en een flinke scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Rol de pizzabodems open op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 2 minuten voor in de oven. Pel en halveer de uien. Snij ze in dunne partjes.

  3. 3

    Snij de afgekoelde aardappelen in fijne plakjes. Bestrijk de pizzabodems met wat pesto. Verdeel er de aardappelplakjes over en leg er de partjes ui op.

  4. 4

    Verdeel er de mozzarella over. Kruid met peper en bedruppel met olijfolie. Bak de pizza’s 10 minuten in de oven. Werk af met de ham en de blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelpizza met rucolapesto en Italiaanse ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!