Varkenshaasje met geroosterde appel en salie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje met geroosterde appel en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker extraatje

Steek wat pancetta tussen de inkepingen voor nog meer smaak.

Jonagoldappelen zijn heerlijk zoetzuur. Doordat ze hun vorm behouden tijdens het bakken, kun je ze in veel bereidingen gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer het varkenshaasje. Maak bovenaan inkepingen in het vlees, maar snij niet helemaal tot beneden.

  2. 2

    Spoel de appel en snij hem in fijne partjes. Schik de appelpartjes in de inkepingen in het vlees. Steek in elke inkeping ook een blaadje salie. Kruid de varkenshaasjes met peper en zout.

  3. 3

    Smelt de boter in een pan en voeg de olijfolie toe. Korst de stukken varkenshaas aan zodat ze een mooi bruin korstje krijgen.

  4. 4

    Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en laat ze nog zo’n 30 minuten garen in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer het varkenshaasje. Maak bovenaan inkepingen in het vlees, maar snij niet helemaal tot beneden.

  2. 2

    Spoel de appel en snij hem in fijne partjes. Schik de appelpartjes in de inkepingen in het vlees. Steek in elke inkeping ook een blaadje salie. Kruid de varkenshaasjes met peper en zout.

  3. 3

    Smelt de boter in een pan en voeg de olijfolie toe. Korst de stukken varkenshaas aan zodat ze een mooi bruin korstje krijgen.

  4. 4

    Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en laat ze nog zo’n 30 minuten garen in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.