Varkenshaasje met mosterd-appelcider-roomsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan en bak het varkenshaasje kort goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
2
Voeg de ui en de knoflook toe en blus met de appelcider. Voeg de kippenbouillon, de room en de mosterd toe en kruid met peper en zout. Schuif 20 minuten in de oven.
-
3
Maak de prinsessenbonen schoon. Pel en snipper de sjalot. Kook de bonen beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af. Stoof de sjalot in de boter en roerbak de bonen nog enkele minuten. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Haal het varkenshaasje uit de oven. Laat de saus (zonder het vlees) eventueel nog even inkoken. Serveer het varkenshaasje met de de saus en de boontjes.Lekker met kroketjes.