Recept

Varkenshaasspiesjes met sinaasappel-witloofslaatje en pindadip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt! 

“Schroei het varkenshaasje eerst dicht op hoge temperatuur en hou daarna de braadtijd kort. Het vlees mag nog rosé zijn, want zo blijft het sappig.”

bereiding
  1. 1

    Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Rooster de kokos-schilfers in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij het varkenshaasje in lange reepjes en prik ze op spiesjes. Bestrijk ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gril ze op de BBQ of in de grillpan.

  2. 2

    Maak de dip. Pel en rasp de knoflook. Schil en rasp de gember. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng de knoflook, de gember, de limoenschil, het limoensap, de pindakaas, de vissaus, de sojasaus en de honing tot een smeuïge dip. Proef en voeg indien nodig nog extra sojasaus of pindakaas toe. Hak de pindanootjes fijn. Lepel de dip in een kommetje en werk hem af met de pindanoten.

  3. 3

    Maak het witloof schoon en snij het in reepjes. Snij de sinaasappelen à vif. Maak de venkel schoon en snij de knol met de mandoline in flinterdunne plakjes. Hussel alles door elkaar en doe de salade in een schaal. Klop de wittewijnazijn los met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en besprenkel er de salade mee. Werk de salade af met de geroosterde kokosschilfers.

  4. 4

    Serveer de varkensspiesjes met de witloofsalade en de pindadip en werk ze af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasspiesjes met sinaasappel-witloofslaatje en pindadip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!