Recept

Varkenshaasje met aardappeltorentjes, geroosterde jonge wortelen en labneh

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fantastisch hoofdgerecht voor je paasetentje!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en snij ze met een mandoline in fijne plakjes. Stapel ze op een met bakpapier beklede ovenplaat tot torentjes. Strooi tussen elk plakje aardappel een klein beetje geraspte parmezaan. Besprenkel de torentjes met olijfolie en strooi er dan nog royaal parmezaan over.

  2. 2

    Snij het meeste loof van de wortelen en boen de wortelen schoon. Leg ze in hun geheel op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel er olijfolie over en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Leg de helft van de pancetta dakpansgewijs op een werkvlak, leg er een varkenshaasje op en kruid het vlees met peper, zout en gedroogde tijm. Wikkel de pancetta rond het vlees. Herhaal met het andere varkenshaasje. Leg ze allebei in een ingevette ovenschotel.

  4. 4

    Zet de aardappelen 40 minuten in de oven. Zet er na 10 minuten de varkenshaasjes en de wortelen bij, zodat die nog 30 minuten mee garen.

  5. 5

    Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij het nadien in plakjes. Schik alles op een grote serveerschotel, werk de wortelen af met de labneh, de granaatappelpitten, peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over en geef er nog de rucola bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met aardappeltorentjes, geroosterde jonge wortelen en labneh

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!