Recept

Vitello tonnato-broodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze broodjes zijn heerlijk en zorgen voor een vleugje luxe. Serveer ze onder een stolp op een buffer. 

bereiding
  1. 1

    Maak een bouillon. Snij de wortel, de selder en de ui in grove stukken. Breng een grote pot water met de groenten, de laurierblaadjes, de tijm, het zout en de peperbolletjes aan de kook. Leg zodra het water kookt het kalfsvlees in de bouillon. Laat op een zacht vuur 1 uur garen. Schuim regelmatig af.

  2. 2

    Haal het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen onder aluminiumfolie. Maak intussen de saus. Mix de tonijn fijn met de ansjovis en de mayonaise en kruid de saus met peper en zout.

  3. 3

    Snij het kalfsvlees in flinterdunne plakjes. Gebruik hiervoor het liefst een vleessnijmachine. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Halveer de broodjes. Smeer er eerst wat saus op, beleg met de rucola, het kalfsvlees en de tomaatjes, lepel er opnieuw wat van de saus op en werk af met de appelkappertjes. Zet het deksel op het broodje.

  4. 4

    Verpak de broodjes in boterhampapier en bind er een koordje rond. Serveer ze meteen of leg ze onder een stolp op een buffet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vitello tonnato-broodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!