Bladerdeegballetjes met mozzarella en olijven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeegballetjes met mozzarella en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegetarisch bladerdeeghapje. Ideaal voor bij de apero of je volgende tuinfeest. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Dep de mozzarellabolletjes droog. Steek met een glas 10 rondjes uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de mozzarellabolletjes.

  2. 2

    Hak de olijven fijn. Doe de olijven in een mengkom samen met de olijfolie, de harissa en de tomatenpuree. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Klop het ei los. Smeer de deegrondjes in met de olijventapenade, leg er een blaadje basilicum en een bolletje mozzarella op. Vouw de rondjes dicht tot balletjes en bestrijk ze met het ei.

  4. 4

    Bak de balletjes 10 minuten in de oven. Haal de balletjes uit de oven en leg op elk balletje nog een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Dep de mozzarellabolletjes droog. Steek met een glas 10 rondjes uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de mozzarellabolletjes.

  2. 2

    Hak de olijven fijn. Doe de olijven in een mengkom samen met de olijfolie, de harissa en de tomatenpuree. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Klop het ei los. Smeer de deegrondjes in met de olijventapenade, leg er een blaadje basilicum en een bolletje mozzarella op. Vouw de rondjes dicht tot balletjes en bestrijk ze met het ei.

  4. 4

    Bak de balletjes 10 minuten in de oven. Haal de balletjes uit de oven en leg op elk balletje nog een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.