Rechthoekjes van bladerdeeg met courgette en rucolapesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rechthoekjes van bladerdeeg met courgette en rucolapesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze bladerdeeghapjes wordt het sowieso een fantastisch feestje! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij 12 à 14 rechthoekjes van 4 op 6 cm uit het deeg. Ze mogen ook iets groter zijn.

  2. 2

    Maak de pesto. Pel en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en mix ze glad.

  3. 3

    Spoel de courgette en snij ze in heel kleine blokjes. Spoel de kerstomaatjes en snij ze in vier. Klop het ei los.

  4. 4

    Verdeel de pesto over de rechthoekjes. Leg er de blokjes courgette op en leg telkens 1⁄4 kerstomaatje op de courgette. Kruid met peper en zout. Wrijf de randjes in met het ei.

  5. 5

    Bak de rechthoekjes 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en werk ze af met een blaadje rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij 12 à 14 rechthoekjes van 4 op 6 cm uit het deeg. Ze mogen ook iets groter zijn.

  2. 2

    Maak de pesto. Pel en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en mix ze glad.

  3. 3

    Spoel de courgette en snij ze in heel kleine blokjes. Spoel de kerstomaatjes en snij ze in vier. Klop het ei los.

  4. 4

    Verdeel de pesto over de rechthoekjes. Leg er de blokjes courgette op en leg telkens 1⁄4 kerstomaatje op de courgette. Kruid met peper en zout. Wrijf de randjes in met het ei.

  5. 5

    Bak de rechthoekjes 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en werk ze af met een blaadje rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.