Recept

Zalmforel in papillot met venkel en krieltjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Vervang de prinsessenboontjes in het seizoen door lekkere boterboontjes. Het seizoen is maar heel kort, geniet ervan.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Blancheer ze in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet ze af, laat ze schrikken onder koud water en snij ze in heel fijne rondjes. Meng ze onder de krieltjes.

  2. 2

    Snipper de bieslook. Meng de mayonaise met de zure room, de bieslook en wasabipasta naar smaak. Meng de dressing onder de afgekoelde krieltjes en kruid met zout.

  3. 3

    Besprenkel 4 vellen bakpapier met olijfolie. Maak de venkel schoon en schaaf de knol met een mandoline in dunne plakjes. Leg de helft van de venkel op het bakpapier, beleg met de zalmforel en leg er opnieuw een laagje venkel op. Voeg de witte wijn toe, verkruimel er het visbouillonblokje over en maak de papillotten toe. Gaar ze 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de lenteauitjes schoon en snipper ze fijn. Serveer de vispapillot met de aardappel-boontjessalade en werk ze af met de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmforel in papillot met venkel en krieltjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!