Recept

Papillot met asperges en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Groene asperges hoef je niet te schillen, maar witte asperges wel. Schil altijd van vlak onder het kopje van de asperges naar beneden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de witte en groene asperges. Snij het onderste stukje van de asperges. Schil de witte asperges. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Spoel de venkel en snij in grove stukken. Spoel de citroenen en snij 1 citroen in schijfjes. Spoel de waterkers en de verse dille. Hak de dille grof.

  2. 2

    Neem een vel bakpapier en schik er enkele witte en groene asperges op. Leg er een stuk zalmfilet op met de velkant naar onderen. Kruid met peper en zout. Voeg enkele stukken venkel, gehalveerde kerstomaatjes en schijfjes citroen toe. Werk af met fijngehakte dille. Pers er wat citroensap over uit en druppel er olijfolie over. Vouw het bakpapier dicht en zet 10 minuten in de oven. Serveer met de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papillot met asperges en zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!