Zuiderse groenten en geitenkaas in papillot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zuiderse groenten en geitenkaas in papillot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit vegetarische groentepakketje uit de oven wordt afgewerkt met plakjes geitenkaas. Heerlijk en niet duur: je zet het al op tafel voor maar 3 euro per persoon.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kerstomaten en halveer ze.

  2. 2

    Spoel de courgettes, de aubergines en de venkel, maak de groenten schoon en snij ze in fijne blokjes. Bestrooi de aubergines royaal met zout en laat ze 10 minuten rusten. Spoel zorgvuldig het zout af, dep droog en laat goed uitlekken. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en stoof de blokjes venkel, courgette en aubergine kort aan.

  3. 3

    Spoel de kruiden, laat ze uitlekken en hak ze fijn. Meng ze met de groenten, breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Neem vier vellen bakpapier en verdeel er de gebakken groenten en kerstomaten over. Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel over de groenten. Vouw de pakketjes dicht en zet 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Spoel de bieslook en hak fijn. Maak een vinaigrette van de olijfolie, de honing, het citroensap en de gehakte bieslook. Serveer de papillot met de vinaigrette en het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kerstomaten en halveer ze.

  2. 2

    Spoel de courgettes, de aubergines en de venkel, maak de groenten schoon en snij ze in fijne blokjes. Bestrooi de aubergines royaal met zout en laat ze 10 minuten rusten. Spoel zorgvuldig het zout af, dep droog en laat goed uitlekken. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en stoof de blokjes venkel, courgette en aubergine kort aan.

  3. 3

    Spoel de kruiden, laat ze uitlekken en hak ze fijn. Meng ze met de groenten, breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Neem vier vellen bakpapier en verdeel er de gebakken groenten en kerstomaten over. Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel over de groenten. Vouw de pakketjes dicht en zet 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Spoel de bieslook en hak fijn. Maak een vinaigrette van de olijfolie, de honing, het citroensap en de gehakte bieslook. Serveer de papillot met de vinaigrette en het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.