Paprikadip met gegrild pitabrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Paprikadip met gegrild pitabrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gegrilde paprika's zijn een echte smaakmaker in dips én pastasauzen. Een must in je voorraadkast. Je koopt ze in bokaal, maar kunt ze ook makkelijk zelf maken.

bereiding
  1. 1

    Snij de gegrilde paprika's in stukken. Pel en pers de knoflook. Doe de paprika's samen met de knoflook, het citroensap, 2/3 van de koriander en de walnoten in de blender en mix glad. Kruid met de specerijen, peper en zout.

  2. 2

    Snij de pitabroodjes in driehoekjes, bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze goudbruin in een hete grillpan.

  3. 3

    Schep de dip in een kommetje en werk af met de rest van de koriander en nog wat peper. Serveer met de gegrilde pitabroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de gegrilde paprika's in stukken. Pel en pers de knoflook. Doe de paprika's samen met de knoflook, het citroensap, 2/3 van de koriander en de walnoten in de blender en mix glad. Kruid met de specerijen, peper en zout.

  2. 2

    Snij de pitabroodjes in driehoekjes, bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze goudbruin in een hete grillpan.

  3. 3

    Schep de dip in een kommetje en werk af met de rest van de koriander en nog wat peper. Serveer met de gegrilde pitabroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.