Recept

Gevulde uien met rijst en zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gevulde uien à la Sandra Bekkari zijn heerlijk bij een stoofpotje (bv. ossobuco), gegrilde dorade of een slaatje van Italiaanse borlottibonen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bovenkant van de uien en kook de uien en de hoedjes in 15 minuten gaar in lichtgezouten water. Laat ze daarna goed uitlekken.

  2. 2

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Hol de uien voorzichtig uit en hak het vruchtvlees fijn.

  3. 3

    Fruit het vruchtvlees van de uien glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg de rijst, de olijven en de zongedroogde tomaatjes toe. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  4. 4

    Vul de uien met het rijstmengsel en zet de hoedjes er weer op. Gaar de uien 30 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde uien met rijst en zongedroogde tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!