Recept

Gevuld varkenshaasje met basilicum, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met varkenshaasje is het altijd feest aan tafel. Zeker wanneer je hem vult met mozzarella en zongedroogde tomaatjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de prosciutto op een schoongemaakt werkvlak, leg de plakjes dakpansgewijs tot je dezelfde lengte hebt als het varkenshaasje. Snij het varkenshaasje in de lengte in, maar niet helemaal door. Vouw het vlees open tot een rechte lap en leg die op de prosciutto.

  2. 2

    Snij de mozzarella in repen van ongeveer 1 centimeter dikte. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en verdeel ze, samen met de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes, over het varkenshaasje. Kruid met peper en zout. Rol het vlees zo strak mogelijk op en bind het vast met keukentouw. Kruid de buitenkant nog met peper en zout.

  3. 3

    Maak de tomatensaus warm. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af en lepel er de tomatensaus onder. Bak het vlees rondom rond aan in wat olijfolie gedurende 5 minuten. Laat nog 15 minuten in de voorverwarmde oven verdergaren.

  4. 4

    Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de pasta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevuld varkenshaasje met basilicum, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!