Recept

Gevulde koolrabi's met zongedroogde tomaatjes en halloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een groentegerechtje à la Sandra Bekkari, ideaal bij de BBQ!

Je kunt de koolrabi's ook 15 minuten garen in een oven van 180°C. Het vruchtvlees van de koolrabi kun je bijhouden en verwerken in een fris zomers soepje.

 

bereiding
  1. 1

    Schil de koolrabi's met een dunschiller. Halveer ze en haal het vruchtvlees eruit met een parisiennelepel tot er 1 cm overblijft. Kook de koolrabi's 8 à 10 minuten in gezouten water of tot ze beetgaar zijn.

  2. 2

    Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hou de marinade bij. Spoel en halveer de kerstomaten. Snij de halloumi in blokjes. Meng de zongedroogde tomaatjes, de kerstomaten en de halloumi en voeg de balsamicoazijn, de gesnipperde oregano en wat van de marinade van de zongedroogde tomaatjes toe. Kruid het mengsel met peper en zout.

  3. 3

    Laat de halve koolrabi’s uitlekken en vul ze daarna met de tomaten-halloumimix. Zet de koolrabi’s op de BBQ en gaar ze tot de halloumi smelt. Brand de bovenkant eventueel nog met een crème-brûléebrandertje voor een uitgesproken geroosterd effect. Werk ze af met de extra oreganoblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde koolrabi's met zongedroogde tomaatjes en halloumi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!