Recept

Frittata met ricotta, erwtjes, munt en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, een frittata smaakt altijd!

Nog lekkere combinaties:

• mozzarella + zongedroogde tomaatjes 

• hamblokjes + geitenkaas 

• radijsjes + zoete uien

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren in een grote kom los samen met de ricotta. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Snipper de munt fijn, maar hou een beetje munt over voor de afwerking. Roer de lente-uitjes, de munt en de erwtjes door het eiermengsel. Snij de gerookte zalm in grove stukken.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een ruime ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Giet het eimengsel in de pan en verdeel de zalm over het oppervlak. Laat de frittata 5 minuten op zacht vuur stollen zonder te roeren.

  4. 4

    Plaats de pan vervolgens 15 tot 20 minuten in de oven, tot de bovenkant volledig gestold is en licht goudbruin kleurt. Werk de frittata af met de apart gehouden munt en de extra gerookte zalm.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frittata met ricotta, erwtjes, munt en zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!