Recept

Cakebloem met citroenglazuur en viooltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een prachtige cake voor je paas- of lentefeest. De siliconen bloemvorm vind je in de Libelle Lekker Shop

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker en de vanille-essence in de keukenrobot in 10 minuten tot een witte luchtige, schuimige massa. Zeef de bloem in een kom en smelt de boter.

  2. 2

    Voeg geleidelijk aan de helft van de bloem en de boter bij de opgeklopte eieren en roer voorzichtig om. Voeg dan de rest toe en roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Vul de siliconen vorm met het beslag en bak de cake 15 minuten in de oven. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 160°C. Bak de cake nog 30 à 35 minuten in de oven of tot hij goudbruin en gaar is. Ontvorm de cake en laat hem volledig afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak het glazuur. Meng de poedersuiker met het citroensap. Bestrooi de cake met de extra poedersuiker en lepel het glazuur over het midden van de cake. Werk af met de eetbare bloempjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cakebloem met citroenglazuur en viooltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!