Recept

Koekjes met viooltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De eetbare bloemen maken deze eenvoudige koekjes meteen spectaculair! 

bereiding
  1. 1

    Klop de boter, de kristal- en de poedersuiker luchtig in een keukenrobot. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe, zodra het vorige volledig is opgenomen. Doe er de vanille-essence en de room bij.

  2. 2

    Zeef boven een andere kom de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg de mengeling geleidelijk toe aan het botermengsel, meng op lage snelheid. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol elk deel tot een bol en wikkel in plasticfolie. Zet één uur in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 175°C. Rol een bol deeg uit op een bebloemd werkblad. Steek met een ronde uitsteekvorm cirkeltjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.

  4. 4

    Bestrijk de bovenkant van de koekjes met losgeklopt eiwit. Duw er een viooltje in borstel opnieuw met wat eiwit, strooi er suiker over en leg de koekjes terug op de bakplaat. Bak nog twee minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en bestrooi nog eens met suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjes met viooltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!