Recept

Aardbeienmousse met mascarpone, pistaches en viooltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kruidige toets

Vind je geen eetbare viooltjes in de supermarkt? Voeg dan een originele kruidige toets toe met een blaadje munt of zelfs een blaadje basilicum als afwerking.

bereiding
  1. 1

    Spoel en halveer de aardbeien en doe ze met het citroensap in een steelpannetje. Laat het mengsel even inkoken. Mix het fijn en laat het afkoelen.

  2. 2

    Klop het eiwit stijf. Doe de mascarpone in een mengkom en roer er voorzichtig de gemixte aardbeien door.

  3. 3

    Spatel het eiwit door het aardbeienmengsel. Verdeel het mengsel over glaasjes of potjes en zet die 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Hak net voor het serveren de pistaches fijn. Verdeel wat gehakte pistaches over de glaasjes en werk ze verder af met de eetbare viooltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeienmousse met mascarpone, pistaches en viooltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!