Recept

Pittige halloumipapillot met kamut

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Ken je kamut al? Dit graan is een beetje nootachtig van smaak en kun je ook perfect toevoegen aan een soepje in plaats van klassieke rijst. Ben je geen fan van halloumi, vervang ‘m dan door plakjes mozzarella, die is zachter van smaak."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de kamut volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de kamut af en laat hem goed uitlekken. Maak de korrels los met een vork.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Schraap de wortelen schoon en snij ze in heel kleine blokjes. Spoel de linzen en laat ze goed uitlekken. Verhit olijfolie in een pan en stoof de sjalot en de wortel aan. Blus met een scheutje wittewijnazijn en laat de wortelen op een zacht vuur garen.

  3. 3

    Voeg de linzen toe aan de wortelen en laat op een zacht vuur stoven tot de linzen gaar zijn. Schep er de kamut onder, voeg de peterselie, de dragon en de mosterd toe en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Besprenkel 4 vellen bakpapier met olijfolie. Snij de halloumi in partjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Hussel de halloumi, de tomaatjes, de chilipeper en enkele blaadjes basilicum onder elkaar en verdeel over de papillotten. Kruid met peper. Plooi de papillotten toe en gaar ze 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Serveer de kamutsalade met de halloumipapillot. Werk af met de lente-ui en de rest van het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige halloumipapillot met kamut

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!