Recept

Pittige kipburgertjes met een Oosterse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte topper voor al je familie en vrienden: kipburgers met een salade van gepekelde groenten. 

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes schoon en blancheer ze 3 min. in gezouten water. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water, laat ze uitlekken en hak ze fijn. Spoel de lente-uitjes, maak ze schoon en snij ze in fijne ringetjes.

  2. 2

    Doe het gehakt in een kom, doe er de boontjes en lente-uitjes bij, samen met de vissaus, de suiker en de currypasta en kneed alle ingrediënten met de handen goed door elkaar. Rol 12 balletjes van het gehakt en druk ze lichtjes plat. Zet ze 15 min. in de koelkast.

  3. 3

    Schraap de wortel, maak het komkommertje schoon en snij beide in julienne. Spoel de gele paprika, snij hem doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in fijne ringen. Meng alle groenten met het zout, de suiker en de rijstazijn en laat in de koelkast trekken tot gebruik.

  4. 4

    Breng een pannetje licht gezouten water aan de kook voor de noedels. Bak de burgertjes in 2 porties gaar en goudbruin in 4 à 5 min. per kant, op een middelhoog vuur. Zet het vuur uit onder het kokende water, doe er de noedels in en laat ze 3 min. wellen (of zolang als vermeld staat op de verpakking). Giet ze af en laat ze uitlekken.

  5. 5

    Doe de noedels in een kom, voeg de gepekelde groenten en de muntblaadjes toe en meng. Verdeel de salade over 4 borden en verdeel hier de burgertjes over. Serveer met zoete chilisaus en partjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige kipburgertjes met een Oosterse salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!