Recept

Ovenomelet met gewokte groene groenten en dip van gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Voeg nog wat parmezaan, ricotta, cheddar of blauwe kaas toe aan de omelet."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Doe een klontje boter in een ovenvaste pan en zet die even in de oven. Mix de eieren samen met de melk, de bloem en een flinke snuif peper en zout in de blender tot een glad beslag. Breng op smaak met de helft van de gesnipperde krulpeterselie. Stort het beslag in de pan en gaar de omelet 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de dip. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snij de zalm in reepjes en meng met de dille onder de zure room. Roer goed los. Breng op smaak met de geraspte citroenschil en het -sap, het paprikapoeder, peper en zout en werk af met de extra dille.

  3. 3

    Maak de snijbonen schoon en halveer ze in de lengte. Breek de houtachtige uiteinden van de groene asperges en snij ze in schuine stukken. Snij de citroen doormidden. Rasp de schil en pers het sap van 1⁄2 citroen. Snij de andere helft in plakjes. Verhit olijfolie in een wok en roerbak de snijbonen en de asperges 5 minuten. Voeg de laatste minuut de erwtjes toe. Breng op smaak met het citroensap en de -schil, de rest van de peterselie en de kappertjes.

  4. 4

    Neem de omelet uit de oven. Werk meteen af met de geroerbakte groene groenten en serveer met de dip van gerookte zalm. Werk af met de extra gerookte zalm en de plakjes citroen. Serveer met het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!