Recept

Glaasjes met Griekse yoghurt, rabarbercompote en havermoutcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie: “Ik heb in de lente altijd rabarber in overvloed in mijn eigen tuin, dus maak ik regelmatig compote. Lekker bij een kommetje havermoutpap bij het ontbijt, in vanillepudding of als afwerking van een cake. Sumak geeft een frisse toets aan deze rabarbercompote, probeer het zeker eens.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de compote. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Doe de rabarber samen met het citroensap, de geraspte schil, de suiker en de sumak in een pan met diepe bodem en laat in 15 minuten indikken tot een smeuïge compote. Er mogen nog stukken inzitten. Laat afkoelen.

  2. 2

    Maak de crumble. Doe de havermout samen met het amandelmeel en de boter in een kom en kneed tot een kruimelig geheel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven tot de crumble lekker krokant is. Laat afkoelen.

  3. 3

    Meng de Griekse yoghurt met de honing. Lepel telkens een bodempje van de yoghurt in de glaasjes en werk ze af met een lepel rabarbercompote, wat havermoutcrumble en een takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glaasjes met Griekse yoghurt, rabarbercompote en havermoutcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!