Recept

Aardbeien in een bokaal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sofie: “Supersimpel, snel en lekker als ontbijt of tussendoortje. Hoeft het niet te slank te zijn? Vervang de yoghurt dan door slagroom of door mascarpone die je opklopt met een eitje en wat suiker naar smaak. De havermout kun je dan weer vervangen door je favoriete koekjes, die je eerst wat verkruimelt.”

bereiding
  1. 1

    Laat de amandelen lichtjes kleuren in een antiaanbakpan zonder vetstof. Doe ze op een bord. Laat vervolgens in dezelfde pan de boter smelten en doe er de havervlokken en de suiker bij. Laat de havervlokken lichtjes karamelliseren. Doe ze bij de amandelen en schep om.

  2. 2

    Maak de aardbeien schoon. Halveer ze of snij ze in stukjes, afhankelijk van de grootte.

  3. 3

    Roer de Griekse yoghurt los met een scheutje melk en wat honing naar smaak. Maak het niet té zoet.

  4. 4

    Verdeel de aardbeien, de Griekse yoghurt en de havercrumble in verschillende laagjes over 4 bokaaltjes en werk af met enkele mooie aardbeitjes bovenaan. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeien in een bokaal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!