Recept

Tarte provençale met gegrilde courgette en aubergine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen klassieke quichevulling met ei en room in deze hartige taart, maar een saus van tomaat en paprika. Deze quiche is dus ook geschikt voor wie geen eieren mag eten.

Geen fan van aubergine? Vervang die dan door gele paprika's.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg. Meng de bloem met de kruiden. Voeg de boter in vlokjes toe, meng en kneed goed door. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika's schoon en snij ze in blokjes. Fruit de knoflook en de paprika's aan in olijfolie en voeg de passata, de rodewijnazijn, de tomatenpuree en de rode pesto toe. Kruid met peper en zout en laat 20 minuten, onder deksel, op een zacht vuur suddderen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergine en de courgette en snij ze in rondjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper, zout en gedroogde tijm. Rooster ze 20 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.

  4. 4

    Rol het deeg uit en leg het in een ingevette pan die in de oven mag, met een diameter van 24 cm. Bak het deeg 10 minuten voor in de oven. Verhoog daarna de oventemperatuur naar 180°C. Snij de mozzarella in plakjes. Beleg de quichebodem eerst met de saus en leg hierop de plakjes aubergine en courgette. Verdeel er de olijven en de mozzarella over. Bak nog 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met de verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte provençale met gegrilde courgette en aubergine

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!