Taart van geroosterde groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Taart van geroosterde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met aubergine, courgette, zoete aardappel en paprika. Een heerlijk mediterraan vegetarisch recept!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de groenten schoon. Snij de aubergine, courgette, paprika's en zoete aardappel in langwerpige dunne plakken van 5 mm dik. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit de barbecue of grillpan en gril alle groenten aan beide kanten gaar.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Meng de ricotta met de eieren, de parmezaan en de knoflook. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Snij de mozzarella in plakken. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en spoel ze.

  3. 3

    Vet een bakvorm in. Leg de ingrediënten in deze volgorde in de bakvorm: aubergine, ricotta, courgette, mozzarella, basilicumblaadjes, paprika en zoete aardappel. Herhaal en eindig met een laag groenten.

  4. 4

    Dek de taart af met bakpapier en leg er een licht gewicht op. Gaar de taart 30 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen in de koelkast met het gewicht erop. Werk af met nog wat verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de groenten schoon. Snij de aubergine, courgette, paprika's en zoete aardappel in langwerpige dunne plakken van 5 mm dik. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit de barbecue of grillpan en gril alle groenten aan beide kanten gaar.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Meng de ricotta met de eieren, de parmezaan en de knoflook. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Snij de mozzarella in plakken. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en spoel ze.

  3. 3

    Vet een bakvorm in. Leg de ingrediënten in deze volgorde in de bakvorm: aubergine, ricotta, courgette, mozzarella, basilicumblaadjes, paprika en zoete aardappel. Herhaal en eindig met een laag groenten.

  4. 4

    Dek de taart af met bakpapier en leg er een licht gewicht op. Gaar de taart 30 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen in de koelkast met het gewicht erop. Werk af met nog wat verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.