Recept

De klassieke tartiflette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk kazige klassieker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes van 3 mm. Kruid de aardappelplakjes met peper, zout en nootmuskaat. Snij de reblochon in plakjes.

  2. 2

    Verhit een klontje boter en bak het spek krokant. Voeg de ui en de knoflook toe en laat op een zacht vuur 5 minuten garen. Voeg de witte wijn toe en laat 2 minuten inkoken.

  3. 3

    Kruid de room met peper, zout en nootmuskaat. Leg in een ingevette ovenschaal laagjes aardappel en gebakken ui en spek. Giet het vocht uit de pan samen met de room in de ovenschaal en beleg met plakjes reblochon.

  4. 4

    Bak de tartiflette 45 minuten in de oven of tot de aardappelen zacht zijn. Dek de schaal af als de kaas te bruin wordt. Werk af met de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

De klassieke tartiflette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes van 3 mm. Kruid de aardappelplakjes met peper, zout en nootmuskaat. Snij de reblochon in plakjes.

  2. 2

    Verhit een klontje boter en bak het spek krokant. Voeg de ui en de knoflook toe en laat op een zacht vuur 5 minuten garen. Voeg de witte wijn toe en laat 2 minuten inkoken.

  3. 3

    Kruid de room met peper, zout en nootmuskaat. Leg in een ingevette ovenschaal laagjes aardappel en gebakken ui en spek. Giet het vocht uit de pan samen met de room in de ovenschaal en beleg met plakjes reblochon.

  4. 4

    Bak de tartiflette 45 minuten in de oven of tot de aardappelen zacht zijn. Dek de schaal af als de kaas te bruin wordt. Werk af met de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!