Recept

Klassieke tartiflette met boschampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laat je champignons schitteren in deze romige klassieker met kaas en ham.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snij de ui in reepjes. Pel en plet de knoflook. Schil de aardappelen en snij met een mandoline, keukenrobot of mes in fijne plakjes (2-3 mm).

  2. 2

    Snij het spek in reepjes. Bak het spek krokant in een pan zonder vetstof. Haal uit de pan, voeg een klontje boter toe en bak de champignons gaar. Kruid met peper en zout. Haal ook uit de pan. Voeg een klontje boter, de ui en knoflook toe en laat op een zacht vuur 10 minuten garen. Voeg de witte wijn toe en 2 minuten inkoken. Meng met de gebakken champignons en spek.

  3. 3

    Kruid de room met peper, zout en nootmuskaat. Leg in een ingevette ovenschaal laagjes aardappel en kruid elk laagje met peper en zout. Beleg met gebakken ui, champignons en spek. Giet de room en eventueel kookvocht uit de pan in de ovenschaal en beleg met plakken kaas.

  4. 4

    Dek af met aluminiumfolie en zet 45 à 50 minuten in de oven. Of tot de aardappelen zacht zijn. Haal de laatste 10 minuten de folie van de ovenschaal voor een krokant korstje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke tartiflette met boschampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!