Frittata met aardappelen, prei en tijm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Frittata met aardappelen, prei en tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Bedek de ovenschaal eerst met bakpapier zodat je de frittata er extra makkelijk uit krijgt. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Spoel de prei en snij in halve ringen.

  2. 2

    Stoof de prei aan in wat hete olie. Klop de eieren los met de room in een kom. Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg de helft ervan toe aan de room. Kruid met peper en zout. Meng er de prei en de aardappelblokjes door.

  3. 3

    Doe 2 eetlepels olie in een ovenschaal, giet er het mengsel in en bak in zo’n 30 minuten goudbruin. Werk af met de rest van de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Spoel de prei en snij in halve ringen.

  2. 2

    Stoof de prei aan in wat hete olie. Klop de eieren los met de room in een kom. Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg de helft ervan toe aan de room. Kruid met peper en zout. Meng er de prei en de aardappelblokjes door.

  3. 3

    Doe 2 eetlepels olie in een ovenschaal, giet er het mengsel in en bak in zo’n 30 minuten goudbruin. Werk af met de rest van de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.