Recept

Frittata met falafelballetjes, broccoli en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze overheerlijke vegetarische frittata is perfect om na een drukke werkdag in de oven te schuiven. De feta zorgt voor een zalige zoute toets. Smakelijk!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze beetgaar.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij in reepjes. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de rode ui gedurende 4 minuten. Voeg de falafelballetjes toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg dan de broccoliroosjes en aardappelblokjes toe en laat 2 minuten bakken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Doe de groenten en falafel in een ronde bakvorm, bestrooi met blokjes feta en overgiet met het eimengsel. Zet gedurende 20 à 25 minuten in de oven. Garneer met blaadjes bladpeterselie, citroensap naar smaak en olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frittata met falafelballetjes, broccoli en feta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze beetgaar.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij in reepjes. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de rode ui gedurende 4 minuten. Voeg de falafelballetjes toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg dan de broccoliroosjes en aardappelblokjes toe en laat 2 minuten bakken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Doe de groenten en falafel in een ronde bakvorm, bestrooi met blokjes feta en overgiet met het eimengsel. Zet gedurende 20 à 25 minuten in de oven. Garneer met blaadjes bladpeterselie, citroensap naar smaak en olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!