Tonijnrolletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tonijnrolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Reepjes komkommer met een heerlijk tonijnjasje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de tonijn in flinterdunne plakjes.

    Kruid met peper uit de molen en fijn zeezout.

    Schil de komkommer en snij in fijne staafjes.

    Spoel en droog de rucola.

    Snij het broodkruim in fijne reepjes.

  2. 2

    Leg op elke plakje tonijn een paar reepjes komkommer, enkele blaadjes rucola en 1 crouton.

    Rol stevig op.

  3. 3

    Blancheer de spinazieblaadjes 1 minuut in gezouten water.

    Laat schrikken in koud water en goed uitlekken.

    Pureer met de olijfolie.

    Breng deze vinaigrette op smaak met wijnazijn, peper en zout.

  4. 4

    Lepel wat vinaigrette bij de tonijnrolletjes en werk af met parmezaanschilfers.

    Serveer licht gekoeld maar niet ijskoud, als voorgerecht of als lunch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de tonijn in flinterdunne plakjes.

    Kruid met peper uit de molen en fijn zeezout.

    Schil de komkommer en snij in fijne staafjes.

    Spoel en droog de rucola.

    Snij het broodkruim in fijne reepjes.

  2. 2

    Leg op elke plakje tonijn een paar reepjes komkommer, enkele blaadjes rucola en 1 crouton.

    Rol stevig op.

  3. 3

    Blancheer de spinazieblaadjes 1 minuut in gezouten water.

    Laat schrikken in koud water en goed uitlekken.

    Pureer met de olijfolie.

    Breng deze vinaigrette op smaak met wijnazijn, peper en zout.

  4. 4

    Lepel wat vinaigrette bij de tonijnrolletjes en werk af met parmezaanschilfers.

    Serveer licht gekoeld maar niet ijskoud, als voorgerecht of als lunch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.