Recept

Instagram pancakes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Loïc Van Impe “Met deze pancakes scoor je twee keer: met de smaak én de looks. Een trucje voor de perfecte Instagram-foto: steek kleine rondjes karton tussen je pancakes. Zo lijkt je toren hoger en luchtiger.”

bereiding
 1. 1

  Scheid de eieren. Voeg de suiker bij de eigelen en klop het schuimig. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Meng de bloem met de boter, het bakpoeder en de melk. Voeg de schuimige eigelen toe aan de opgeklopte eiwitten. Spatel het mengsel voorzichtig onder elkaar om zo weinig mogelijk luchtigheid van de eieren te verliezen. Als er nog wat klonters in het beslag zijn, is dat - in tegenstelling tot onze Belgische flinterdunne pannenkoeken - voor deze pancakes niet erg.

 2. 2

  Smelt een klontje boter in een antikleefpan. Giet met een pollepel beslag in de pan en bak de pancakes gedurende 2 à 3 minuten per kant op een middelmatig vuur. De pancakes moeten idealiter een halve tot één centimeter dik zijn en een diameter hebben van 10 centimeter. Een uitsteekring is een ideaal hulpje om pancakes van dezelfde vorm te bekomen.

 3. 3

  Schik de pancakes torenhoog op een bord. Overgiet met ahornsiroop en werk af met een klontje boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Instagram pancakes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!