Recept

Bounty koekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie:

“Dit koekje is ons ultieme ‘comfort food’-koekje. Van mij mogen ze er best homemade uitzien, ik dus gebruik geen koekjesvormpje. Wil je het strakker? Rol het deeg dan uit en steek er vormpjes uit met een kleine dresseerring. Om te weten of de koekjes gaar zijn, moet je naar de onderkant kijken. Die moet goudgeel van kleur zijn. Geen paniek als ze nog een beetje zacht zijn, ze worden krokant als je ze laat afkoelen.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de zachte boter samen met de rietsuiker en de vanillesuiker romig in de mengkom van de keukenrobot. Voeg het ei toe. Klop goed tot het deeg het ei heeft opgenomen.

  2. 2

    Zeef de bloem en meng samen met het amandelmeel en de kokosrasp onder het koekjesbeslag. Verdeel het koekjesdeeg over twee kommen. Voeg aan de ene kom de witte chocoladedruppels toe en aan de andere kom de fondant chocoladedruppels.

  3. 3

    Neem telkens 2 eetlepels van het koekjesdeeg en rol er een balletje van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en duw ze een beetje plat. Bak ze in 10 minuten goudbruin in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bounty koekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!