Recept

Minestrone met parelcouscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Organiseer je een buffet? Dan is een soepje altijd een goed idee. Dat kun je makkelijk op voorhand klaarmaken en hoef je alleen maar warm te houden.

bereiding
  1. 1

    Pel en snij de ui in reepjes. Pel en plet de knoflook. Verwijder de harde nerf uit de boerenkool en snij de bladeren in fijne reepjes. Schil de knolselder en snij in fijne brunoise. Maak een kruidentuiltje: bind de tijm, de rozemarijn en de laurier samen met wat keukentouw.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de ui en de knoflook zacht. Voeg de tomatenpuree en de knolselder toe en roerbak 2 minuten. Voeg de boerenkool, het kruidentuiltje, de parelcouscous en de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Voeg de witte bonen toe en laat nog 5 minuten koken. Verwijder het kruidentuiltje. Schep 2 pollepels van de soep in een kom en mix fijn. Doe terug in de soep, roer om en kruid bij met peper en zout. Voeg kort voor het serveren de helft van de kervel toe en roer om.

  4. 4

    Schep de soep in kommen, besprenkel met enkele druppels citroensap, olijfolie en garneer met extra kervel en geraspte oude kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minestrone met parelcouscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!