Recept

Risotto met wortel, boschampignons en prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze risotto met wortel, boschampignons en prosciutto? Voor een vegetarische versie, laat je de ham vallen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de wortelen in kleine blokjes. Leg de blokjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er een beetje olijfolie over en kruid met tijm, peper en zout. Rooster gedurende ca. 15-20 minuten in de oven.

  2. 2

    Leg de sneetjes ham op een bakplat en schuif ze er de laatste 10 minuten bij in de oven. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Snipper de sjalot en knoflook fijn. Stoof het sjalotje aan. Voeg er de rijst bij en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met een glas witte wijn, zet het vuur iets zachter en roer met een houten lepel tot al het vocht door de korrels opgenomen is.

  4. 4

    Warm de bouillon op en schenk hem soeplepel per soeplepel bij de risotto. Roer telkens tot al het vocht is opgenomen voor je een nieuwe lepel vocht toevoegt. Doe dit voor ca. 20 minuten.

  5. 5

    Voeg er de wortelblokjes bij, prak ze met een houten lepel fijner, tot de risotto oranje kleurt. Roer er dan ¾ van de parmezaan door.

  6. 6

    Bak ondertussen de champignons krokant in wat olijfolie en kruid met peper, zout en tijm. Breek de gebakken ham in stukken.

  7. 7

    Doe de risotto in diepe borden en werk af met de krokant gebakken champignons, een stukje krokante ham en een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met wortel, boschampignons en prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!