Recept

Hertensteak met kruidenpuree en gewokte schorseneren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt: “Je kunt het hert ook omwikkelen met een plakje ontbijtspek en op die manier zelf luxueuze minigebraadjes maken.”

bereiding
  1. 1

    Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze samen met een klontje boter, de room, peper, zout en nootmuskaat. Meng er de gesnipperde dille, peterselie en dragon onder. Voeg eventueel nog een snuifje zout toe.

  2. 2

    Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Spoel de schorseneren grondig. Schil ze en snij ze in gelijke stukken. Leg ze in citroenwater. Blancheer de schorseneren in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Verhit arachideolie in een wok en roerbak de schorseneren krokant. Breng ze op smaak met peper en zout en voeg de lente-uitjes toe.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan en bak het vlees goudbruin. Bak de filets ongeveer 2 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten in aluminiumfolie. Blus de aanbaksels in de pan met de porto en de wildfond en laat inkoken tot een gladde saus.

  4. 4

    Serveer het hert met de kruidenpuree en de gegrilde schorseneren en werk af met de waterkers. Serveer er de vleesjus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hertensteak met kruidenpuree en gewokte schorseneren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!