Recept

Linzenmoussaka met kruidenpuree en gremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt deze moussaka perfect vegan maken door plantaardige vervangers voor de room, boter en kaas te gebruiken. Superlekker comfortfood op druilerige en donkere winteravonden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Snipper de krulpeterselie. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze even uitdampen. Pureer ze met een klontje boter en de room en kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de gesnipperde peterselie onder.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schraap de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Doe er dan de aubergine, de wortel en de linzen bij. Kruid met de kaneel, de oregano en het paprikapoeder. Blus met wat worcestershiresaus en roer er de tomatenpuree onder. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat 20 à 25 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Schep de linzensaus in een ovenschaal, leg er een dikke laag van de kruidenpuree op en bestrooi die met het paneermeel en de geraspte kaas. Bak de moussaka nog 10 minuten in de oven tot die een mooi korstje heeft.

  4. 4

    Maak intussen de gremolata. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Doe de peterselie met de knoflook, de olijfolie en de geraspte citroenschil in een kleine blender en mix grof. Er mag nog wat structuur in zitten. Voeg eventueel een beetje citroensap toe naar smaak en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Werk de moussaka af met de extra peterselie en serveer met de gremolata.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linzenmoussaka met kruidenpuree en gremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!