Recept

Miniquiches met rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig hapje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C. Kneed het amandelpoeder met het lijnzaad, zout, boter en 1 ei tot een soepel deeg. Verdeel in 4 porties en duw het deeg uit op de bodem en de randen van 4 quichevormpjes. Bak 10 à 12 minuten in de oven.

  2. 2

    Meng de eieren met de geitenkaas, hou een beetje kaas apart. Kruid met peper en zout. Snij de biet in grove stukken en leg ze in de gebakken quichebodempjes. Verdeel er de vulling over en werk af met tijm. Zet 15 minuten in de oven. Tot hier kun je de quiche een dag van tevoren maken. Bak ‘m de dag zelf nog verder tot hij krokant is.

  3. 3

    Snipper de ui. Snij de vijgen in partjes, halveer de druiven. Meng de rucola met de waterkers, rode ui, vijgen en druiven.

  4. 4

    Maak een vinaigrette van de olie en het citroensap, kruid met peper en zout. Maak er de salade mee aan en serveer met de quiches. Strooi er de noten over en werk de quiches af met het restje geitenkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Miniquiches met rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!