Recept

Open lasagne met everzwijnragout, paddenstoelen en boerenkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze wildlasagne is lekker feestelijk! 

bereiding
  1. 1

    Bereid de ragout. Pel en snipper de sjalotten. Bak het vlees aan alle kanten bruin in de hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalotten en de spekblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.

  2. 2

    Voeg de tijm toe, bestrooi het vlees met de bloem en roerbak 2 minuten. Schep er de tomatenpuree onder en bak nog 1 minuut. Blus met het bier en de bouillon, bestrooi met de suiker of voeg de honing toe en roer alles goed om. Zet een deksel op de pan en laat 2 uur op een zacht vuur sudderen. Roer af en toe om. Kruid eventueel met peper en zout.

  3. 3

    Borstel de champignons schoon en bak ze goudbruin in de olijfolie. Voeg de boerenkool in delen toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Kook de lasagnevellen gaar in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken op keukenpapier en halveer ze in de breedte.

  4. 4

    Bestrijk een vel lasagne met hummus. Leg het vel met de hummus naar boven op een bord en schep er wat van de groenten en de ragout op. Leg er opnieuw een met hummus bestreken vel lasagne op en herhaal. Maak drie laagjes. Maak zo 4 borden. Werk de lasagnes af met pijnboompitten en kiempjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Open lasagne met everzwijnragout, paddenstoelen en boerenkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!